Badem Yağının Faydaları

Badem yağı hakkında daha önceki yazılarımızda sizlere bazı bilgiler vermiştik. Fakat badem yağını bir tanıtma yazısı olmasından kaynaklı faydaları konusundaki bilgiler oldukça sınırlıydı. Bu yazımızda badem yağını ne işe yaradığı ve faydaları konusundan daha detaylı bilgiler vereceğiz. Sizlerde badem yağının bu faydalarından yararlanmak isterseniz yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

Badem Yağı Ne İşe  Yarar

Badem Yağı Ne İşe  Yarar

Badem Yağı Ne İşe  Yarar

Acı ve tatlı badem olarak iki türü bulunan badem yemişinden soğuk press yöntemiyle ezilerek çıkartılan badem yağı içerdiği zengin mineral ve vitaminlerle hem çok besleyici hemde cilt ve saç bakımında faydalı bir bitkisel yağdır.

Özellikle, E vitamini, yağ ve protein içeriği yüksek olan badem yağı hem dermatolojik rahatsızlıklarda hemde cilt bakımında bir çok uygulama yöntemi ile kullanılmaktadır.

Badem yağını diğer bitkisel yağlardan daha özellikli kılan yanı içeriğinde barındırdığı yüksek E vitamini ve doymamış yağ asitleri bakımından zengin bir yapıya sahip olmasıdır. Bu yapısıyla cilt bakımından yanı sıra gıda olarak tüketimide yaygın olan badem yağını bir çok yemekte kullanmak hem sağlıklı bir tercih olacaktır.

Bu faydaları düşünüldüğünde badem yağı, hücre onarımını, yenilenmesini, büyümeyi, hormon düzenini olumlu yönde etkilemesinin yanında, sindirim sisteminin düzenlemesinede yardımcı olur.

Badem Yağının Sağlık Faydaları

11

Badem Yağının Sağlık Faydaları

  • Kolesterol Dengesi İçin Badem Yağı; kolesterolün dengesiz seyri sonucu oluşabilecek birçok hastalığa yakalanma riskini azaltır.
  • Kemik Sağlığında Badem Yağı ; içeriğindeki yüksek fosfor ile osteoporoz gibi yaşa bağlı sorunların yaşanmasının önüne geçerken, kemikiklerin ve dişlerin dayanıklılığını arttırır.
  • Badem ve  Kalp Sağlığı Yağı;   Bademin bol miktarda içerdiği E vitamini kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltır ve kalp sağlığını korur. Bununla ilgili olarak yapılan araştırmalar E vitamini oranı yüksek olan insanların kalp rahatsızlıklarına yakalanma riski diğer insanlara göre %30-40 daha azdır.
  • Badem Kan Basıncını Düzenler Yağı; bademde bulunan potasyum kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur. Ayrıca bol miktarda içerdiği sodyum kan basıncında meydana gelebilecek dalgalanmaları engeller.
  • Badem Yağı ve Diyabet;  özellikle yemeklerden sonra glikoz ve insülin seviyelerinde meydana gelen artışı azaltan badem yağı, yemekten sonra meydana gelen şeker seviyesinin dengesini düzenler.
  • Gebelik Döneminde Badem Yağı; hamilelik dönerminde, folik asit takviyesi için önerilen badem yağı, anne ve bebeğin sağlığını korumak için yeterli derecede folik asit içerir.
  • Kabızlık tedavisinde Badem Yağı; lif açısından zengin bir yapıya sahip olan badem yağı, sindirim sürecini kolaylaştırır ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Pek Bilinmese yemeklerde kullanımı lezzetli sonuçlar veren badem yağı çörek yapımında ve çorbalarda rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir kaliteye sahiptir. Düşük yoğunluklu yapısı ve kalori miktarındaki dengesi yukarıda bahsi geçen faydaları badem yağını kullanışlı bir bitkisel yağ yapmaktadır.

 

Cilt  ve Saç için  Badem Yağı Faydaları

 

Badem yağının en bilinen faydalarından biri , cildinizi ve saçlarınızı mükemmel bir şekilde kullanılabilmesidir.  Hafif, hipoalerjenik bir yağ olarak, bebek cildi de dahil olmak üzere hassas ciltler için güvenlidir. Emilim, uygulamadan önce yağın vücut sıcaklığına ısıtıldığı zaman en iyisidir. Ayrıca üçlü güç için birkaç esansiyel yağ ile birleştirmek harika bir fikirdir. 

Muhtemelen büyük ölçüde antioksidatif özelliklerinden dolayı, tatlı badem yağı, cildi güneşin UV radyasyonuna karşı korumak , cildi yumuşak ve esnek tutmak için oldukça idealdir.  

Badem yağı hafif bir dokuya sahiptir ve kolayca cilde nüfuz eder. Cilt gözenekleri ve foliküllerinde ölü deriyi hafifçe çıkarmak için kullanılabilir ve ayrıca A vitamini içeriği nedeniyle gelecekteki sivilcelerin önlenmesine yardımcı olabilir . Hatta hassas ciltler için bile güvenlidir, tatlı badem yağı ile karıştırılmış  kahverengi şeker kullanarak doğal bir yüz peelingi yapabilirsiniz.

Gözlerinin altındaki  koyu lekeler için yatmadan önce alt göz kapağınızın altında birkaç sıcak badem yağı damlası  uyguladığınızda, daha parlak, daha az kabarık gözlerkazanabilirsiniz. Yüzün her yerinde uygulanan badem yağı, yüz cildinizin hücrelerini yenilerken genel yaşlanma belirtilerini de geciktirebilir.

Sedef hastalığı ve / veya egzamadan muzdarip misiniz ? Şanslısın, badem yağı egzama ve sedef hastalığı için doğal bir ilaçtır . Bu koşulların her ikisi de, zayıf sindirim dahil olmak üzere çoklu faktörlerden kaynaklanır. Bu cilt rahatsızlıklarını tedavi etmek için başka bir güvenli çözüm olarak, badem yağı iltihabı, kaşıntıyı ve sedef veya egzama kızarıklığını hafifletmeye yardımcı olur.  

Badem yağı ile ilgili diğer cilt ve güzellik fikirleri makyaj sökücü olarak kullanmak, çatlamış dudakları tedavi etmek, istenmeyen katran tabakalarını azaltmak ve saçlarınıza bakım yapmak için saç kremi olarak kullanmaktır.

Tabi ki badem yağının saça ve cilde faydaları bunlarla sınırlı değildir. Daha fazla bilgiye ulaşmak için aşağıdaki yazılarımıza bakabilirsiniz. Sizlerde yazılarımızın size fayda sağladığını düşünüyorsanız sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz. 

Badem Yağı

Badem Yağının Cilde Faydaları

Badem Yağının Saça Faydaları 

 

Yorum bırakın